Valmiina SAKU-lentisturnaukseen

Olet täällä

Viime vuoden SAKU-turnauksen jälkeen paluumatkalla puheenaiheena Ekamin naisilla oli muun muassa harjoittelu. Suunnittelimme (tai Elina suunnitteli) alkavamme harjoitella jo syksyllä, koska olimme joidenkin joukkueiden huomanneet niin tekevän ja koska olimme pudonneet sarjassa alaspäin. 

Ekamin naisten peruskuntoharjoittelu SAKU-lentisturnaukseen

Hansu totesi harjoitteluun, että APUA. No niinhän siinä sitten kävi, että perusharjoittelu on suoritettu yksilötasolla. Pallo on monella ollut matkassa mukana jollain tavoin. Hansu on heitellyt keilapalloa. Minna heilutellut painavampaa palloa, kahvakuulaa. No Riitan treeneissä on ollut mukana pallo kuin pallo (lentis, tennis, keila, padel, golf). Mirva odottaa pienokaista ja vatsa on kuin pallo... Mirva ottaa nyt rennosti. 

Sari ei ole ottanut olleenkaan rennosti, vaan voimaa, nopeutta ja kestävyyttä on kuulunut harjoitteluun. Piia on nuori uusi jäsen ja monipuolinen liikunta on kuulunut kuvioihin ja pallo muodossa salibandy. Mirja on uusi vanha jäsen. Rakas harrastus lentopallo tuli kuvioihin nyt. Vartalon hallintaa tulee treenattua hevosen selässä. Elinan ajatuksena on, että kun lähdetään pienemmästä pallosta liikkeelle (tennis,padel), niin sitten suuremmallakin onnistuu. Ei se ihan niin kuitenkaan mene, kaksi kertaa viikossa lentopalloa ja edelleen aika vaikeaa.

Peruskuntoharjoittelusta sitten päästään itse harjoitteluun...

Ekamin naisten lentisharkat

Suuri kiitos Ekamin miehille! Miehet ovat mahdollistaneet harjoittelun olemalla muutaman kerran siellä verkon toisella puolella! Siitä sitten ei ihan vielä ole takeita, onko harjoittelu ollut järkevää vai ei. Peruskuntoharjoittelussa monella oli pienempi pallo ja nyt lajiharjoittelussa on korkeampi verkko. Huomaammeko sitten pelitantereella, että ohhoh iskulyönti onkin helpompaa ja torjuntakin ehkä onnistuu..., jos sinne nyt  ylipäänsä älyämme mennä. Sen ehkä huomaamme Vierumäellä.

Harjoittelu ei aina ihan mennyt putkeen. Rakkaan harrastuksen pariin (yli 20 vuoden tauon jälkeen) palannut Mirja linkutteli ensimmäisten harkkojen jälkeen opetustöissä turvonneella polvella muutaman päivän ennen kuin meni tohtorin luo ja sai vähäsen apua. Käsissäkin tauko oli tehnyt tehtävänsä ja mustelmat olivat kyynärpäihin asti. Toisissa harkoissa Mirja ei päässyt helpommalla, vaan pikkusormi koki kovia ja nyt sitten Mirja kenraaliharjoituksissa taukoilee.

Sarin vammat olivat ladymaisempia. Muutama mieskin oli pelitantereella etsimässä Sarin punaista kynttä, joka pelin tiimellyksessä putosi. Juttu toistui seuraavissa harjoituksissa. Jos Ekamin naiset Vierumäellä kuljeskelevat päät painuksissa kesken peliä, ei kyse ole suinkaan mielten matalapaineesta vaan Sarin tippuneesta kynnestä. Hansu on kyllä pitänyt huolen siitä, että sana-apua on kuulunut useampaan otteeseen. Eli jos kesken peliä Hansulta pääsee sana apua, ei kyseessä ole mikään hätä, vaan vastustajalta hyvä, kova syöttö.

 Huomenna kenraaliharjoitukset, kenties verkon korkeus 224. Yläkauttasyötöt onnistuvat harjoituksissa, ehkei vielä pelissä. Nyt tässä ajatuksiaan tuo julki toinen kirjoittajista........toinen kun osaa jo niinkin hyvin, että vastustajat kalpenevat. Ei ole vaikea arvata kenen ajatuksia nämä olivat, kun kirjoittajina olivat Riitta Bykä Byckling ja Elina Mellas