Uutta kohti kannattaa mennä

Olet täällä

Nea Lamminpää suoritti opinnoissaan tiimin johtamisen tutkinnon osaa AhlmanEdulla viime vuonna. Ahlmanilla toteutetaan Tiimioppimisen mallia, jossa edistetään työelämätaitojen, kuten tiimityö-, ongelmanratkaisu-, empatia- ja yrittäjyystaitojen kehittymistä. Toimintakäytännöt lisäävät henkilöstön ja opiskelijoiden osallisuutta sekä vahvistavat tiimien toimintaa ja yhdessä oppimista. Tiimiliidereinä toimivien opiskelijoiden tukena on tiimivalmentajia ohjaamassa ryhmää eteenpäin.

Tiimiliiderin tehtävänä oli johtaa tiimiä, vahvistaa tiimiläisten taitoja toimia yhdessä sekä auttaa tiimiä onnistumaan. Opintojen aikana tiimi toteutti useita projekteja, järjesti ohjelmaa tanskalaisille vieraille, piti dialogitreenejä, vahvisti tiimiä kehuja ja vahvuuksia julkituomalla sekä unelmakarttoja luomalla.

Kirjeessään itselleen menneisyyteen Nea kertoo ajatuksistaan tiiminjohtajaksi lähtemisestä sekä kuvaa oppimistaan. Rohkea askel tehtävään kannatti ottaa!

Kirje itselleni menneisyyteen

Hei Nea!

Kirjoittelen sulle täältä vuoden takaa! Tiiän, että istut tällä hetkellä Pihatto-nimisessä luokassa, keskimmäisellä rivillä, seinän vieressä, kuuntelemassa tiimiliideryydestä. Tiiän, että oot hämmentynyt, mutta kiinnostunut aiheesta. Et ihan täysin ymmärrä mitä tiimiliidereiltä vaaditaan, mutta leivonnaiset mitä tulenjohtoihin luvataan, herättävät mielenkiintosi kunnolla. Tiedän, että susta tuntuu, että et ole millään tasolla johtajatyyppiä. Sellainen johtaja, joka osaa kertoa mielipiteensä, osaa ehdotella hyviä ideoita tai osaa puuttua epäkohtiin. Oot enemminkin seuraaja. Se joka tekee mitä käsketään... ihan ok työpanoksella.

Silti jokin pienen pieni solu sun takaraivossa ehdottaa, että do it! Viittaa, kun kysytään että ketä kiinnostaa! Susta on siihen! Tää on se hetki, kun teet muutoksen ja aijotkin osallistua johonkin "ylimääräiseen" hommaan peruskoulun lisäksi, johonkin, mikä vaatii sulta hieman ponnisteluja. Et haluakkaan mennä enää sieltä, missä aita on matalin! Ja oho! Viittasit ja pääsit tiimiliideriksi! Muistan sen tunteen rinnassa, kun tajusin, että mut valittiin muiden joukosta. Muut halus, että pääsen tiimiliideriksi! Musta oikeesti ehkä jopa tykätään! Muistan sen katseen, mikä vaihdettiin Sannin kanssa, kun yhdessä tajuttiin, että molemmat päästiin! Oi sitä iloa!

Lupaan Nea sulle, että se ei ollut virhe! Tuut tutustuun moniin uusiin ihmisiin sekä tutustut omaan luokkaas paremmin! Tulet ymmärtämään, mitä on olla hyvä johtaja ja liideri. Tulet saamaan hyviä työkaluja ihan vain normielämääsikin! Tulet myös huomaamaan, että mielipiteilläsi on väliä ja, että välillä sulla on jopa heittää hyviä ehdotuksia! Enää Nea, et ole se taustalla oleva ja vähättelevä ihminen, vaan uskallat astua valoon ja kertoa, mitä mieltä olet! Et pelkää, että joku torjuu sinut ja mitä jos torjuukin? It is what it is! Sä pääset siitä yli!

Tiimiliiderivalmennukset ja -leirit tulee olemaan rankkoja mutta palkitsevia. Tulet pitämään niistä, koska pääset muiden ihmisten seuraan. Pääset tutustumaan paremmin muihin ja itseesi ja pääset pitämään hauskaa! Etkä ikinä tuu uskomaan, kuinka hauskat tiimiliiderivalmentajat tuut saamaan! Minttua ja Eijaa parempia ei voi toivoa!

Haluan vain sanoa, että uskalla useamminkin ottaa kiinni hetkestä ja kokeilla uusia juttuja! Voi olla, että huomaat itsestäsi jotain, mitä et edes tienny omaavasi! Tsemppiä siis tulevaan ja ole avoimin mielin!

Terveisin Nea 12.9.2023