SAKUstarsit kuuluvat kevääseen – nyt virtuaalisesti

Olet täällä

Kun heviä tuli eettereistä niin, että takapenkissäkin tukka lensi takaviistossa. Lopulta hevimies päätti täräyttävän esityksensä ujosti sanoihin: kiitos ja anteeksi. Kun Kaisa kesytti villasukkasillaan runossaan tiikerin ja meni pellen kanssa naimisiin. Kun Talonpoika Lalli räppäsi lavalla niin, että improtanssijat eivät voineet lavaa vastustaa. Kun Amiston näytelmässä työstettiin Tuntemattoman sotilaan tekstiä Hunks-teemalla. Kun Stadin maahanmuuttajaopiskelijat lauloivat kuorossa ”Minun Suomeni on”. Kun yksinlaulujen finaalissa ”itkijänaisten” rivistön silmäkulmat eivät vaan pysyneet kuivina.

Jokainen SAKUstars-kisoihin osallistunut muistaa kisoista hetken, jonka koettuaan tiesi heti, että tätä ei tule koskaan unohtamaan. Eikä kyse ole aina ollut esityksistä. Vuosi vuoden jälkeen on ollut upeaa katsoa, kuinka jokainen esiintyjä on lavalla saanut tähtihetkensä ja kannustuksensa. Kirjoitettuna edellinen lause näyttää joo-joo-mainokselta, mutta kisoissa olleet tietävät, että näin se oikeasti on.

Korona siirsi sakut kuten muutkin tapahtumat tulevaisuuteen. Aika pian toimiston kymppikahvilla heräsi ajatus, että kulttuuriesityksiäkin on saatava opiskelijoiden (ja itkijänaisten) etäarkeen ja kevääseen. Simppelisti menneiden vuosien ja tulevien starojen esityksiä jakoon, siitä ajatuksesta lähdettiin. SAKUstars Special 2020 päätettiin pistää pystyyn.

Pyörien oli kuitenkin tarkoitus pyöriä eteenpäin. Kun olimme yhteydessä Hiltusen Tarjaan Careeriasta, niin sieltä löytyi livestriimin tekniset toteuttajat ja juontajat. Kun väläytimme ideaa Stadin suuntaan, niin hetken päästä Media-Virtanen oli viritellyt virtuaaliklubin hengailuun ja chättäilyyn ja Counterstrike-kevätturnaus oli pelaajia myöten valmiina. Netissä ja TUKIstarsissa vastattiin toimiston kutsuun ja lähetettiin esityksiä virtuaalisakuihin. Kiitos ihan jokaiselle videoita lähettäneelle!
Aikataulu Speciaalin esitysten kokoamiseen oli aivan liian tiukka, mutta halusimme pitää alkuperäisistä kisapäivistä kiinni. Saadaanko me yhteisöllisyyttä amiksiin sekä sakujen iloa ja valoa jaettua kisakatsomoissa ja virtuaaliklubilla? Se nähdään tiistaina ja keskiviikkona. Toimiston tiimi on Speciaalissa mukana kuin ohuella jäällä. Se on uutta. Se houkuttaa ja olemme innostuneita. Se ritisee ja meitä arveluttaa, miten tapahtuma löydetään ja otetaan vastaan. Onneksi tekniikka on Careerian ja Stadin vakaissa käsissä!

Toivottavasti liitytte mukaan! Esityksiä tuottaneet osallistujat, kisaosallistumistaan harkitsevat ja sakujen tunnelmaan ihastuneet löytävät toivottavasti tiensä virtuaali-SAKUstarseihin. Etäopiskelussakin materiaaleja voi hyödyntää ainakin taiteen ja luovan ilmaisun sekä viestinnän ja vuorovaikutuksen -opinnoissa. Yhteyshenkilöt voivat ottaa kahvikupit rauhassa käteen, sillä nyt ei tarvitse jännittää oman suojattinsa puolesta, vaan nauttia esityksistä ensimmäisestä hetkestä viimeiseen. Tässä keväässä, kaikkien koronauutisten keskellä, on sakuille ja niiden tunnelmalle enemmän kuin tarvetta. Lavalle nousevia emme pääse taputuksin ja huudoin kannustamaan, mutta virtuaaliklubilla voimme jakaa fiiliksiä. Onnistuneita ollaan jo, jos kotikaranteeneissa koetaan iloa tuottavia hetkiä ja kasvatetaan seuraavien kisojen odotusta!