SAKUstars - uusia ystäviä ja upeita kokemuksia

Olet täällä

Moikka!

Mä kerron sulle tähän nyt 5 hyvää syytä, miks just sun pitäis lähteä mukaan SAKUstars-kisoihin!

Syy nro 1: Uusia ystäviä

Joka vuosi olen saanut uusia ystäviä mukaan reissuilta, niin "omista vastustajista" kuin muidenkin kisalajien edustajista. Osan kanssa olen edelleen yhteyksissä - mikä on mielestäni aivan mahtavaa! Yhteiset illanvietot ja joukkomajoitus ovat loistava mahdollisuus tutustua ihmisiin eri puolilta Suomea. Nykyään yhteydenpitokin on jo niin helppoa Snapchatin ja Instagramin ynnä muiden somesovellusten avulla!

Syy nro 2: Yhteishenki

Lähdimme ensimmäisenä kisavuonnani kahdestaan liikenteeseen Jennin kanssa, koska olimme koulumme ainoat osanottajat. Totta kai se tuntui aluksi hieman pelottavalta, sillä kaikki muut olivat tulleet suurien joukkojen kanssa omista kouluistaan - ainakin siltä se tuntui. Oli kuitenkin ihana huomata, kuinka kaikkia kannustettiin ja tuettiin koulusta riippumatta. Yhteishenki on mielestäni kisoissa aina ollut todella hyvä, siksi myös suuri suositus yhteismajoitukselle! Jokainen on aina tervetullut mukaan!

Syy nro 3: Kilpailut itsessään

Kilpailut ovat itsessään olleet aina hyvin järjestettyjä ja esimerkiksi aikataulut ja siirtymiset busseilla ovat ainakin omasta mielestäni toimineet vallan mainiosti. Kisapaikoilta lähtee hyvin busseja majoituspaikkoihin (ja toisinpäin) ja liikkuminen kisa-alueella oli muutenkin helppoa. Totta kai itse kilpaileminen jännittää aina, mutta kuitenkin kilpailut ovat olleet kokonaisuudessaan aina ihana kokemus. Ja vaikka kisasuoritus menisikin jotenkin hieman pieleen, niin kisoista jää silti aina hyvä fiilis kotiin lähtiessä.

Syy nro 4: Maakuntamatkailu

SAKUstars-kisojen ansiosta olen päässyt tutustumaan sellaisiinkin kaupunkeihin, joissa ei tulisi välttämättä muuten käytyä. Etelästä kotoisin olevalle ovat tulleet myös Pohjois-Savo ja Keski-Pohjanmaa tutuiksi. Kisat ovat myös siis omalta osaltaan olleet pieni "kulttuurishokki" - eihän sitä Savon murretta edes ymmärrä kukaan! Vai käviköhän siinä sittenkin niin, että murre tarttuikin mukaan etelään... ;)

Syy nro 5: Muistot

Näitä kisoja muistelet vielä silloinkin, kun olet keinutuolissa! Nauruja ystävien kanssa, jännitystä ennen kisasuoritusta, koettuja kommelluksia ja yhteistä vietettyä aikaa uusien ystävien kanssa. Itsellä ainakin on jo ikävä näitä kisoja, eikä viimeisimmistä ole vielä vuottakaan! SAKUstars-kisoihin lähteminen totta kai jännitti ensimmäisenä vuonna, mutta seuraavina vuosina se oli jo itsestäänselvyys, että sinne lähdetään. SAKUstars-kisoista tulikin yksi parhaista kokemuksistani kolmena vuotenani opiskellessani liikunnanohjauksen tutkintoa. Joka kevät niitä odotettiin innolla - okei, syksystä alkaen jo odotettiin niitä innolla ystäväni kanssa.

Joten voisipa melkein sanoa, että annoin SAKUstars-kisoille pikkusormen - ja se vei koko vartalon mukanaan!