SAKUgames-tapahtuman valmistelu on kuumimmillaan

Olet täällä

SAKU ry on tänä keväänä saanut joukkoonsa uuden korkeakouluharjoittelijan ja se harjoittelija olen minä, Heli Perkiö. Olen ehtinyt pyörimään toimistolla jo kohta kahden kuukauden ajan, joten olisi ihan hyvä aika esitellä itseni ja kertoa, mistä tulen ja miksi olen saanut omasta mielestäni niinkin jännittävän oikeuden, kuin lähetellä sähköposteja SAKU ry:n nimissä.

Liikunnan yhteiskuntatieteet on Jyväskylän yliopistossa opiskeltava tieteenala, josta yllättävän harva tietää, jos ei ole itse opiskellut liikuntatieteellisessä. Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa liikunnan yhteiskuntatieteilijöitä kutsutaan lyhyemmin myös lyttiläisiksi. Meistä Lytillä opiskelevista koulutetaan akateemisia asiantuntijoita liikunta- ja vapaa-aikatoiminnan voimakkaasti uudistuville ammattialoille. Opinnoissa lähestytään liikuntaa ja liikkumista laajana yhteiskunnallisena ilmiönä niin liikuntasosiologian kuin liikuntasuunnittelun ja -hallinnon näkökulmista. Liikunnan yhteiskuntatieteiden omien opintojen lisäksi tutkintoa on helppo muokata omannäköisekseen itseään kiinnostavia sivuaineita lukemalla. 

Liikunta ja urheilu ovat aina olleet hyvin suuri osa joka päiväistä arkeani. Lapsuuteni elin urheilijan arkea. Nykyään liikun paljon silkasta liikunnan ilosta ja itsensä voittamisesta syntyvän tunteen vuoksi – olen siis se hullu, joka ei nuku, vaan on lauantaiaamuna klo 6.00 lenkillä, satoi tai paistoi. Liikunta ja urheilu ovat tuoneet paljon sisältöä elämääni niin hyvässä kuin pahassa, ja siksi päädyinkin yli-opistoon lukemaan liikunnan yhteiskuntatieteitä. Liikunta ja urheilu ovat pohjimmiltaan asioita, jotka ovat yhteisiä meille kaikille – jalkapallon pelaaminen ei vaadi yhteistä kieltä, pelkkä pallo ja maalit riittävät.  Kuulostipa se kuinka kliseiseltä ja naivilta tahansa, niin haluan olla mukana muuttamassa maailmaa liikunnan avulla. 

Uuden tapahtuman rakentaminen kiehtoo

Tänne SAKU ry:n toimistolle päädyin opintoihimme kuuluvan vapaavalintaisen harjoittelun kautta. Harjoitteluni ohjaajana toimii Miia Uskalinmäki, joten työnkuvani on oikeastaan kaikkea, mitä kuuluu liikuntakoordinaattorin rooliin. Pääasiana on toukokuussa järjestettävän SAKUgames-tapahtuman järjestäminen. Sen lisäksi tarkoituksena on päästä tutustumaan hieman myös muihin hankkeisiin, joissa järjestö on mukana.

Hakiessani harjoitteluun kirjoitin hakemuksessani siitä, kuinka olen erittäin kiinnostunut erilaisten liikunnallisten tapahtumien suunnittelusta. Kuvailin itseäni persoonaksi, joka kokee iloa siitä, kun saa tyhjästä luoda jotakin ja lopulta näkee konkreettisesti, mitä on saanut aikaan. Kokonaisuudessaan on ollut siis hyvin mielenkiintoista olla mukana luomassa uutta tapahtumaa aika lailla tyhjästä. SAKUgames on tapahtuma, jonka tarkoitus on luoda iloa, liikettä ja kisailua rennossa tunnelmassa. Se, että SAKU ry on voittoa tavoittelematon järjestö eikä nykyisessä taloustilanteessa rahaa ole muutenkaan julkisella puolella aivan ylettömästi, luo tietysti aina omat haasteensa tapahtuman suunnitteluun ja osallistujien houkuttelemiseen. Toisaalta liikunta ei itsessään vaadi juuri mitään ja liikkua voi ilman viimeisen päälle välineitä, joten siinä mielessä meillä on kaikki ja enemmänkin siihen mitä tarvitsemme, että saamme aikaiseksi onnistuneen tapahtuman.

Ennen harjoittelun alkua mietin, että tuliko sitä taas otettua vähän turhan paljon hommia keväälle, koska täysipäiväisen harjoittelun ohella pitäisi tehdä myös normaalia enemmän opintopisteitä. Heti ensimmäisen toimistopäivän jälkeen tiesin, että olisi ollut suuri virhe olla hakematta tätä paikkaa. Kaikki se, mitä olen päässyt jo nyt näkemään ja kuulemaan harjoitteluni aikana, on tukenut erittäin hyvin sitä, mitä opiskelen. Ja myös syytä, miksi ylipäätään opiskelen liikunnan yhteiskuntatieteitä. Olen saanut vastuuta ja mielipiteitäni on sekä kuunneltu että arvostettu. SAKU:n porukka on aivan mieletön ja he tekevät arvokasta työtä. Olen iloinen, että olen päässyt osaksi tällaisen järjestön toimintaa ja sitä kautta tapaamaan myös monia muita liikunnan ja urheilun parissa omalla tavallaan vaikuttavia henkilöitä. Suurin palkinto, mitä itse voin tästä harjoittelusta saada, on nähdä iloisia kasvoja nauttimassa SAKUgames-tapahtumasta. Toivotaan siis, että toukokuun loppupuoli tarjoaa aikaisempien vuosien tapaan auringonpaistetta ja ammattiin opiskelevat nuoret pääsevät kokemaan liikunnan iloa ja nauttimaan huikeasta tapahtumasta!