SAKU ry tehnyt pitkään edistyksellistä työtä opiskelijoiden ja henkilöstön hyväksi

Olet täällä

Olen saanut toimia jo pitkään SAKU ry:n puheenjohtajana. Innostukseni SAKU ry:n toimintaan on ollut aina opiskelijalähtöistä. Nuorena ammattiopiston opettajana tämän vuosituhannen alussa esitin silloiselle oppilaitoksen rehtorille, että liittyisimme SAKU ry:hyn. Se ei valitettavasti rehtorille sopinut ja itsekseni pohdin, että jos joskus pääsen vaikuttamaan ja päättämään oppilaitoksen asioista, niin tulen myötävaikuttamaan siihen, että opiskelijamme ja henkilöstömme pääsee osallistumaan SAKU ry:n toimintaan.

Vuonna 2002 minut valittiin kahden ammattioppilaitoksen rehtoriksi, ja siitä lähtien olen myötävaikuttanut siihen, että SAKU ry:n toiminta on otettu aktiivisesti SASKY koulutuskuntayhtymän toiminnaksi. Ensimmäinen innostuksen kohteeni oli Liikkumalla opit ammattiisi ESR-hanke, jossa toimin koulupäivien jälkeen kolmena päivänä viikossa aktiivisena liikunnanohjaajana kello 16.00–17.30. Ohjaus oli hyvin palkitsevaa ja sain myös suoraan opiskelijoilta käytännönläheistä tietoa siitä, mitä on oppilaitoksen arki heidän näkökulmastaan. Jo yli 15 vuotta sitten, SAKU ry oli asian ytimessä ja kannusti opiskelijoita kevyen kynnyksen liikuntaan ja omasta tulevaisuuden työkyvystä huolehtivaan toimintaan.

Olemme SAKU ry:ssä yhdessä jatkaneet asioiden kehittämistä eteenpäin Työkykypassin sekä SAKUstars-kilpailujen merkeissä. Nämä ovat molemmat loistavia kevyen kynnyksen toimintaa vahvistavia toimenpiteitä. Uskallan väittää, että uusissa liikuntaa edistävissä tutkimuksissa se toiminta, mitä olemme vieneet yhdessä eteenpäin jo pitkään, on havaittu oikeaksi tavaksi edistää liikunnallista elämäntapaa sekä yhdessä tekemisen riemua. Mukavaa ja liikunnallista riemua Teille hyvät osaamisen edistäjät.