Pian nähdään Kuopiossa

Olet täällä

SAKUstars-kisat Kuopiossa lähestyvät ja meillä Omniassa valmisteluja on seurattu innostuneina ja vähän haikeinakin. Viime keväänä näihin aikoihin täällä Espoossa oli melkoinen säpinä meneillään! Puolitoista vuotta kestäneet kisavalmistelut olivat loppusuoralla. Valo- ja äänitekniikkaa testailtiin, kisa-asuja soviteltiin, avajaispuheita harjoiteltiin ja sääennustuksia seurattiin jännittyneinä.

Jälkeenpäin olemme kaihoisasti muistelleet yhteishenkeä ja innostunutta tunnelmaa, jotka kisajärjestelyt toivat mukanaan. Yhteistyötä tehtiin yli osastorajojen, mukana järjestelyissä olivat yhtä lailla oppilaitoksen johto, opettajat, opiskelijat, vahtimestarit, sihteerit ja siivoajat.  Yhdessä tekeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen tuntuvat yhä tärkeämmiltä ammatillisen koulutuksen leikkausten keskellä. Vaikka isoihin projekteihin tarttuminen tuntuu työläältä, tuovat tällaiset tapahtumat oppilaitokseen iloa ja yhteisöllisyyttä, joka kantaa hedelmää vielä myöhemminkin. 

Olemme saaneet olla mukana tämän kevään kisojen suunnittelussa etätukena ja tiedon välittäjänä. Suurin osa kisakuvioista toistuu vuodesta toiseen, mutta järjestävän oppilaitoksen vaihtuessa puitteet ja toteutukset ovat aina oman näköisiä. Kilpailuja kehitetään jatkuvasti, palautetta kerätään ja uusia lajejakin otetaan ohjelmistoon. Tämän kevään uutuus on bändisolistikisa, jossa laulajat pääsevät esiintymään oikean bändin säestyksellä! 

Omniasta lähdetään taas kisamatkalle iloisella mielellä! On hauskaa nähdä tapahtuma vähän toisesta näkökulmasta, kun on itse ollut mukana toteuttamassa sitä. Vaikka kisapäivät kiisivätkin ohi vauhdilla, valmisteluiden aikana ehti tutustua paremmin Sakun toimintaan ja eri oppilaitosten yhteyshenkilöihin. Kuopiossa tavataan varmasti paljon tuttuja! Toivottavasti tämän kevään kisojen järjestäjät ehtivät myös kisakatsomoihin, kahviloihin ja illanviettoihin nauttimaan hienoista esityksistä ja kisatunnelmasta. Iloisiin näkemisiin Kuopiossa!