Olihan työviikko!

Olet täällä

Pärjäisiköhän sitä työviikon ilman kahvia? Kahvia meillä Suomessa paahdetaan niin, että keskimäärin suomalaiset nauttivat sitä kymmenen kiloa henkilöä kohden vuodessa. Suomi on kuulemma listattu myös ainoaksi maaksi, jossa kahvitauko kuuluu jokaisen työssäkäyvän kansalaisen perusoikeuksiin. Ja tarpeenhan se on, että työviikko käynnistyy ja pysyy hyvin käynnissä! Eli tuskin pärjättäisiin!

Ei ihan normiviikko

SAKU ry:n työviikko starttaa kerran kuussa kuukausipalaverilla. Se vastuu osui itselleni viime viikolla. Käytännössä tämä tarkoitti ainakin tuntia aikaisempaa starttia. Aamiaistarvikkeet levitettiin pöydälle, vihanneksia pilkottiin, smoothiet surautettiin ja Heli ilmoittautui jo sunnuntaina illalla pikkuleipien tekijäksi. Aamukahvien herkut oli turvattu! Iltapäiväkahvillakaan ei tarvinnut enää alakerran kauppaan kipaista. Toimiston lähikaupan tiski sijaitsee vain kahdeksantoista rappusen päässä, joten taukojumpastahan se käy, jos siellä pikaisesti juoksee.

Tiistaina ja keskiviikkona oli vieraskahvien vuoro. Sastamalassa järjestettiin alkuviikosta seuraavien SAKUstars-kulttuurikilpailujen suunnittelupäivät, jossa evästimme SASKYn opiskelijoiden herkuilla. Perhosleivoskahvit hurmasivat! Useat välikahvit pitivät huolta siitä, että minkäänlaista, ei pienintäkään, kahvivajetta päässyt syntymään. Suunnittelupäivillä syntyi hyviä ideoita! Tulevat kisat tulevat rajautumaan kampukselle, jossa lajista seuraavaan voi mennä vain tien toiselle puolelle siirtymällä. Sama yhdessäolo jatkuu majoituksessa, jossa kaikkien kisailijoiden nukkumapaikat on varattu upeisiin rantamaisemiin. Luvassa on ”Sopivasti sykettä”, yhdessä!

Torstaina oli vuorossa toimiston kikypäivä. Hyvälle tuulelle pääsi jo aamuliikenteessä, kun koko muu Tampere nukkui. Ainoastaan toimiston parkkipaikalla oli tungosta, kun kaikki muut olivat unohtaneet lähteä töihin. Iltapäivällä työnantaja palkitsi arkipyhäahertajansa kikykahveilla. Kotona mies oli keittänyt talkookahvit palkkiona hienosti tehdystä Suomen kilpailukyvyn pelastamisesta. Olisivathan ne voineet olla myös kikysopimuksen sisältöä ruotineet tuumauskahvit…

Perjantaina oli työpaikan kuukausiliikunnan vuoro. Lämpömittari huiteli aamulla yhdeksän aikaan jo kuudessatoista asteessa. Tarjolla olisi ollut mahdollisuus Pyynikin portaiden tramppaukseen ja kovempikuntoisille rappujuoksua. Jätimme ne väliin. Kävelimme sen sijaan reipasta vauhtia näkötornille ja joimme auringossa munkkikahvit. Nollattiinko sen kävelyreissun teho sillä? Hyvällä mielellä kipitimme kuitenkin tornilta alas jatkamaan töitä toimistolla.

Ihanat viikonloppukahvit

Lauantaina tarjolla oli pelikahvit, jotka saa, kun junnuja kannustaa ja kuljettaa ahkerasti. Terassikahvit oli aivan pakko juoda, kun hämmentävä toukokuinen aurinko porotti edelleen hellelukemissa. Iltakahvitkin oli pakko juoda ulkona. Nokipannukahvit olisi pitänyt keittää.

Sunnuntaina oli silti ylivoimaisesti paras kahvipäivä, kun tarjolla oli äitienpäiväkahvit. Ihanalta maistuivat nuoren valmistamat vohvelikahvit. Ei haitannut, vaikka sen jälkeen hävisin frisbeeradalla samaiselle kaverille. Aurinko paistoi edelleen. Lohtukahveja ei tarvittu. Ei siltikään, vaikka Suomi hävisi jääkiekko-ottelunsa (huokaus) Saksalle ja Euroviisuissa ei Saaraa ymmärretty (toinen huokaus).

Juhlitaan sakuraa

Olihan työ- ja kahviviikko! Kahvilista oli ainakin tavallista kattavampi: aamukahvit, iltapäiväkahvit, vieraskahvit, perhosleivoskahvit, välikahvit, kikykahvit, talkookahvit, munkkikahvit, pelikahvit, terassikahvit, tuumauskahvit ja äitienpäiväkahvit. Tällä viikolla palataan arkeen, eikä näin moniin ihaniin kahvihetkiin varmaankaan päästä. Aamu- ja iltapäiväkahveista tuskin silti tingimme.

Tai sitten voisimme juhlistaa SAKU ry:tä sakura-viikolla. Kevään sakuran huippuaikaa juhlistetaan ainakin Uudenmaan seudulla tällä viikolla. Sakuralla viitataan kirsikkapuiden täyteen kukintaan, johon ainakin japanilaiset ajoittavat loma- ja vapaapäiviään. Perinteen mukaan silloin kukkivien puiden alla nautitaan niiden kauneudesta ja syödään eväitä. Työpaikoilta voidaan tehdä myös hanamimatkoja, jolloin työpäivän jälkeen siirrytään porukalla kirsikkapuiden katveeseen. Kukahan pakkaisi toimistolla eväskorin, kun meillä on melkein oma juhlaviikkokin?  

Hyvää työviikkoa kaikille kahvittelijoille, teenjuojille ja mehun nimeen vannoville! Käyttäkää sakurakahvit ja hamamikahvit hyödyksi. Hellelukemia ei ole joka vuosi toukokahveilla tarjolla!