Mikä saa lähtemään SAKU-tapahtumiin

Olet täällä


Sain kirjoitustoiveen  SAKU ry:n  Sari Mantila-Savolaiselta aiheella, miten saa opiskelijat innostumaan SAKU-toiminnasta.

Matka

Maantieteellinen sijaintimme on keskellä Suomea. Ja aina on lähdettävä, koska yleensä tapahtumat ovat etäämpänä.
Matkalla on hyvät puolensa, osallistujat voivat tutustua ja ryhmäytyä. Tästä on hyvä esimerkki, kuinka meno ja tunnelma tapahtumasta palatessa on aina innostunut ja iloinen! Uusia ystävyyssuhteita on syntynyt ja osallistujien välille on syntynyt tiimi. Usein on todettu, että paluumatkan jälkeen vasta olisikin hauska osallistua SAKU-tapahtumaan!

Sakukaste

Yksi ratkaiseva tekijä toiminnan käynnistymiseen on sakukasteen saaminen. Sakukaste on kokemus tai osallistuminen jossain Sakun tapahtumissa. Se voi tapahtua niin liikunnan kuin kulttuurin parissa.

Sakukasteessa tunne tilaisuudesta, osallistumisesta, onnistumisesta, yhteisöllisyydestä sekä samanhenkisyydestä valtaa osallistujan kokonaisuudessaan. Yhteinen osallistuminen kiinnittää opiskelijan SAKU-toimintaan. Hyvät kokemukset osallistumisesta kannustavat osallistumaan uudelleen. Omien palautekyselyjemme pohjalta voin allekirjoittaa asian.

Panostus 

Kaiken perusta aktiiviselle osallistumiselle on oppilaitoksen tuki ja arvostus, joka läpäisee koko organisaation. Kainuun ammattiopisto on ollut SAKU ry:n  jäsen jo kauan. Olemme järjestäneet kahdesti SAKUstars-kisat sekä useita Sakun liikunnan tapahtumia niin opiskelijoille kuin henkilöstölle.  Tämä on myös itselleni ollut se kimmoke, joka on innostanut minua toimimaan opiskelijoiden kanssa SAKU-toiminnassa.

Opiskelijat tarvitsevat rinnalleen aikuisen, ja tämän olen todennut vetäessäni tyttöjen salibandykerhoa. Jos kerholaisille ei ole vetäjää, he eivät tule paikalle. Jos lähdet itse mukaan toimintaan, saat opiskelijatkin innostumaan!

SAKU-toiminnan opinnollistaminen on ollut myös tärkeä saavutus omassa oppilaitoksessamme. Opiskelija saa hyötyä, että käyttää aikaansa vapaa-ajalla esim. salibandykerhossa ja saa siitä osaamista.

Tässä erään opiskelijamme kuvaus omasta osallistumisestaan Sakun salibandyn lopputurnaukseen.

”Osallistuin ammattikoulun ensimmäisenä vuotena, Sakun salibandyturnaukseen Tampereella. Lisäksi suoritin liikunnan valinnaisen. 

Minut sai lähtemään mukaan se, että reissusta saisi opintopisteitä. Halusin myös tutustua luokkalaisiini, sillä suurin osa joukkueesta oli kanssani samasta luokasta. Parhaimpia hetkiä reissulla oli sählyturnaus, matka sekä Tampereen keskustassa käynti. 

Koulun päätyttyä haluaisin aloittaa jonkin harrastuksen, mahdollisesti sählyn tai pesäpallon. Mielestäni tyttöjä pitäisi kannustaa enemmän liikunnan pariin. Heiltä pitäisi kysyä, mitä he haluaisivat tehdä ja kannustaa mukaan opintopisteillä. ”

SAKU antaa osallistujalleen ainutkertaisen kokemuksen! Kannattaa kokeilla!