Loistotyyppejä Amisvartissa

Olet täällä

Me täällä Spesiassa teemme itsemme näköistä toimintaa ja sain tehtäväksi tehdä opiskelijoiden kanssa Amisvartti-videon. Laitoin kyselyä opettajille kaikkiin ryhmiin ja pieni valioporukka löytyikin. Sillä mennään, mikä on käytettävissä, eikä kannata hätäillä määrän suhteen; kuten lopullisesta videosta voi hyvin huomata, laadukasta toimintaa riittää toteuttamaan pienempikin joukko.

Olin jo aiemmin tehnyt erään oppilaitoksemme ryhmän kanssa erilaisia videokokeiluja ja olimme todenneet sen todella hauskaksi toteutuksen muodoksi. Samalla kertaa voi olla hauskaa, pääsee toteuttamaan itseään ja saa kokemuksen siitä, että on tärkeällä asialla.

Toimin itse yhteisöohjaajana Ammattiopisto Spesiassa ja olen työni roolista käsin kontaktoitunut eri ryhmiin. Sitä kautta on löytynyt muutama aktiivitoimija, jotka näkyvät videollakin. Yksi työtehtäväni on saada opiskelijoita vaikuttamaan ja tässä on eräs näkökulma siihen. Toimin myös Spesian Liikunta-agenttina ja sen roolin kautta koitan saada opiskelijoita liikkumaan matalalla kynnyksellä.

Alkulämmittely ja loppurentoilu syntyivät haastattelemalla opiskelijoita. Alkulämmittelyn opiskelija kertoi pelanneensa Pokémon Go:ta ja keskustelimme, kuinka hyvä tapa liikkua se on! Askeleita tulee, ollaan ulkona ja tekeminen on vieläpä kivaa! Loppurentoilun kanssa kävi samalla tavalla. Olin opiskelijan kanssa kävelyllä ja hän kertoi kotona pitävänsä hauskaa soittamalla ilmakitaraa Robinin tahtiin. Hänen kotisoittimensa oli hieman huonokuntoinen liikuteltavaksi, joten päätimme tehdä uuden!

Itse treeni oli kirkas visio Spesian Artesaani A:n opiskelijoilta. Opiskelijat olivat itse innovoineet Jumppahimo-tuotteen, joka on japaniksi kumi himo. Sillä ei kuitenkaan viitata kumiin tai himoon sen kummemmin, niin hauskalta kuin se länsimaiseen korvaamme kuulostaakin.

Jumppahimo on japanilaisella punontatekniikalla tehty nyöri, jota käytetään erilaisten jumppien apuvälineenä. Jumppahimoja on muuten saatavilla Spesia Puodeista.

Videolla näkyvä artesaaniopiskelija Lyyli oli innokkaana tulossa esittelemään, miten Jumppahimoa käytetään. Hän oli sittemmin vielä vetänyt jumppatuokion heidän omassa ryhmässä ihan livenä, mutta me muut pääsemme nauttimaan jumpasta videolta. Meillä Spesiassa jokainen saa loistaa ja nyt on mahdollisuus muidenkin nähdä tätä meidän loistotyyppien loistokkuutta.