Koronakevään 2021 SAKUstars-kisat

Olet täällä

Voihan korona minkä teit. Vuosi sitten otimme intoa puhkuen vastaan SAKUstars 2021 kilpailujen järjestämisen. Varasimme junaliput ja majoituksen Helsingin kisoihin tutustumista varten, olimmehan Annukan kanssa ensikertalaisia SAKUstarsin parissa. Helsingin kisat siirtyivät syksyyn ja muuttuivat hybridikisoiksi. Onneksi korona hellitti sen verran, että pääsimme pienellä porukalla syksyllä piipahtamaan Helsinkiin ja näkemään sen voimien ponnistuksen, jonka hybridikisajärjestelyt vaativat. Meille tuli tutustumismatkan jälkeen hyvin selväksi, että hybriditoteutusta emme mitenkään pienenä oppilaitoksena pysty järjestämään.

Vielä jatkoimme loppuvuoden kuitenkin livekilpailujen suunnittelua ja seurasimme tiiviisti uutisia tulevista rokotuksista. Jossain vaiheessa näytti jopa siltä, että koko kansa on rokotettu keväällä, ja kisat saadaan turvallisesti järjestettyä. Mutta kun vuosi vaihtui ja selvisi, että rokotukset viivästyvät ja eri koronamuutokset leviävät maailmalla, päätimme toteuttaa kilpailut kokonaan etänä. Etätapahtuman onnistumiseksi kilpailutimme ammattilaiset tueksemme toteuttamaan sitä.

Taltiointeja ja etäliveä

Etätapahtumasta haluamme mahdollisimman osallistavan, joten osa lajeista toteutetaan etälivenä kisapäivinä ja osaan lajeista esitykset videoidaan oppilaitoksissa ja lähetetään meille tuomaroitavaksi. Eri lähetysten editointia ja tuomarointia varten joudumme varaamaan reilusti aikaa, joten videotaltiointien palautukset meille tulee tehdä jo maaliskuun puolella 19.3. mennessä.

Olemme saaneet innokkaita opiskelijoita tuomaroimaan ja juontamaan meidän etätapahtumaamme. On mahtava nähdä, miten henkilökunnasta on löytynyt intoa ottaa vastaan niin lajivastaavien kuin tuomareiden tehtäviä. Pientä houkutusta ja salapoliisityötä kieltämättä on silti tarvittu.

SAKUstars-toimistossa olemme päivystäneet vuoron perään ja ovella kävijöitä sekä kyselijöitä on riittänyt. Välillä on tanssittu ruokalassa, kierretty eri kampuksilla ja e-kahviloissa esittelemässä tapahtumaa. Saimme Saku-maskotinkin Helsingin kisojen jälkeen Veinin kaveriksi viihdyttämään ja keräämään huomiota. Nyt Saku seisookin toimistomme oven vieressä terhakkaana odottaen selfiekuvien ottajia kainaloonsa.

Jotain erilaista ja uutta on siis keväällä SAKUstarsissa luvassa. TUKIstarsilaisten kanssa suunnittelemme yhteistä ns. Kulttuuriviikkoa eri oppilaitoksiin kisojen ajaksi. Jospa tästä jääkin jotain pysyvää seuraaviinkin vuosiin. Antaa taidon näkyä teemalla mennään!