Kehittämisryhmätyö antaa enemmän kuin ottaa - Aina kannattaa lähteä mukaan!

Olet täällä

Aloitin viestinnän kehittämisryhmän jäsenenä samana vuonna, kun aloitin työni ammatillisen koulutuksen viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä Sataedussa. Vuosi oli 2011, joten taidan olla jäsenkonkari meidän ryhmässämme. 

Viestintä kun on mukana kaikessa!

SAKU ry:n toiminta kulttuurin, liikunnan ja hyvinvointiasioiden edistäjänä on häkellyttävän laajaa. Viestinnän kehittämisryhmän jäsenenä olen päässyt tutustumaan myös muiden kehittämisryhmien työskentelyyn, ja ryhmällä on ollut mietinnän alla kutakuinkin kaikki SAKU ry:n kantavat teemat.

Verkostoja & vertaistukea

SAKU-toimintaan osallistuminen on rytmittänyt mukavasti vuosikalenteriani ja se on tuonut mahdollisuuden verkostoitua kollegoiden kanssa ympäri Suomen. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti ja kokouksissamme keskustelu on poikkeuksetta vilkasta ja avointa. Kehittämisryhmän online- ja live-treffit muiden viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisten kanssa ovat olleet itselleni tärkeitä oman työn kehittämisen näkökulmasta. Koulutusmarkkinoinnin kun voi kategorioida toimialana omaksi erityisosaamisalaksi, jolla osaaminen pohjautuu vahvasti kokemusasiantuntijuudelle. 

Kokouksissa ja vuosittaisissa kehittämisryhmän seminaareissa meillä on mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja ideoita hyvistä arkikäytänteistä samalla kun olemme miettineet ajankohtaisia teemoja SAKUn toiminnan näkökulmasta. Onpa joskus käynyt niinkin, että hyvää ideaa tai käytäntöä on ollut ensin mahdollista testata SAKU ry:n viestinnän ympäristössä ja sen jälkeen ottaa se osaksi oman organisaation markkinointipalettia.

Hyvillä teoilla markkinointia ja mainetta


Kehittämisryhmän jäsenenä minulla on ollut mahdollisuus viedä SAKU-viestiä omaan organisaatioon ja tuoda oman organisaation toimintaa sekä osaamista esille SAKU-verkostossa. Yksi kehittämisryhmän tavoitteista on nostaa ammatillisen koulutuksen mainetta ja brändiä. Markkinoijana olen nähnyt SAKU ry:n toiminnasta syntyvät teot erinomaisina markkinoinnin sisällön aiheina, jotka kiinnostavat myös eri medioita paikallisesti. Olemalla tekemisen ytimessä on mahdollisuus vaikuttaa toteutukseen ja toiminnasta saadaan maksimaalinen hyöty myös markkinointiviestinnän näkökulmasta. 

Aikainvestointi palautuu korkojen kera

Olen huomannut sen, että SAKU-toiminnalle antamani työaikaa tulee takaisin. Haluan nähdä itseni aktiivisena toimijana ja olen mielelläni ottanut projekteja tehtäväkseni yksin tai yhdessä työystävieni kanssa. Näissä hommissa, kun totuus on se, että asioita sisäistää vain lyömällä kädet saveen ja tekemällä. Olenkin päässytkin tekemään sakulaisten kanssa huikeita projekteja, joille sydämeni yhä sykkii ja joista osa on lähtenyt elämään omaa elämäänsä –jopa valtakunnallisella tasolla. Ja tietysti minulla on ollut etuoikeus iloita muiden onnistuneista projekteista ja ammentaa niistä iloa omaan työhöni. 

Kiitosta toimijoille ja ”toimistolle”

Viestinnän kehittämisryhmää luotsaava tiedottaja Sari Mantila-Savolainen ansaitsee kunniamaininnan siitä, että hän saa koostettua kokouksista järjelliset muistiot. Sari huolehtii myös siitä, että ryhdymme puheista teoiksi. Ryhmän puheenjohtajat ansaitsevat erityiskiitoksen siitä, että tarvittaessa voimme ja saamme rönsyillä aihepiirien ympärillä vapaasti. Asioita siis käsitellään vuolaasti ja tehokkaasti. SAKU ry:lle iso kiitos myös koulutuksista, joita on vuosien mittaan järjestetty. Koulutukset ovat aina olleet ajankohtaisia ja tarpeeseen.


Olen sakulainen ja tulen varmasti aina olemaan. Olen helppo puhua asioiden puolesta, joihin uskon vahvasti. Opiskeluun ja työntekoon on helpompi sitoutua, kun organisaatiossa satsataan mielen ja kehon hyvinvointiin. Tuloksia syntyy ilolla ja hyvällä mielellä. Tämä näkyy jo SAKU:n toimistolla, jossa puhalletaan yhteen hiileen ja tehdään pyyteetöntä työtä ammatillisen koulutuksen tekijöiden ja opiskelijoiden puolesta.

Kuva: Sataedun markkinointisuunnittelija Johanna Virtasen kuvan otti valokuvauksen opiskelija Saga Lehtonen päihteettömyys viikon teemapäivässä Sataedu Nakkilassa.

Sataedussa vietetään päihteettömyys viikkoa vuosittain viikolla 45, joka on valtakunnallinen ehkäisevän päihdetyön viikko. Vuoden 2023 teemaviikon tapahtumat järjestettiin Nakkilassa ja Ulvilassa.

Opiskelevat vetävät tapahtumat projektina ja ovat siitä vastuussa. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan opiskelijat suunnittelevat, toteuttavat ja arvioivat tapahtuman toiminnan sisällön. Opiskelijoiden palaute projektioppimisesta on ollut hyvää ja he saavat projektista osaamista, jota muuten ei syntyisi oppilaitosympäristössä.

Tapahtumajärjestelyissä korostuu yhteistyö eri alojen opiskelijoiden kesken. Tänä vuonna projektiin osallistui sotealan opiskelijoiden lisäksi media-alan valokuvaajaopiskelijat, jotka tuottivat hyvän mielen -muotokuvia, sekä ravintola- ja cateringalan opiskelijat, jotka valmistivat tapahtumassa tarjottavat coocies-pikkuleivät.