Jokainen meistä on sydämeltään voittaja

Olet täällä

Muutin Kouvolasta Porvooseen opiskelemaan syksyllä 2014. Ei mulla ollut entuudestaan ketään tuttua Porvoosta, enkä tuntenut edes koko kaupunkia, mutta jälkeenpäin ajateltuna se kaikki muutti elämäni kokonaan. Eräänä koulupäivänä tutustuin koulumme opiskelijatoiminnan ohjaajaan Tarja Hiltuseen, joka piti luennon SAKUstars-tapahtumasta. Mulla oli esiintymistaustaa musahommista ja teatterista, joten tottakai tuollainen tapahtuma herätti mielenkiinnon. Siitä se kaikki sitten lähti!

Nyt lähes kolme vuotta myöhemmin ja kolmet SAKUstars-kisat takana, voin vaan ihmetellä, kuinka paljon nämä tapahtumat ovat minulle antaneet. Esiintymislava on kuin toinen koti, en häpeile mitään, enkä pelkää mitään. Tottakai mä jännitän, mut se kuuluu asiaan! Vaikka menestystäkin on tullut kisoista yhteensä 11 mitalin verran, niin en mä koskaan ole niistä mitaleista erityisemmin riemuinnut. Mä saan riemun siitä yhteisöllisyydestä ja mahtavasta tunnelmasta, mitä nämä kisat tarjoavat. Se tarjoaa esiintyjälle uskomattoman nautinnon, jota ei koskaan unohda. Kun kaikki kannustavat toisiaan, niin jokainen meistä on sydämeltään voittaja!

Viikko sitten SAKUstars-kisat käytiin Kuopiossa, Sata lasissa-teemalla. Päätin, että omistan jokaisen esitykseni jo täältä pois lähteneille rakkaille ja läheisille, joiden tuen ja kannustuksen myötä olen jaksanut elämässä aina eteenpäin. Minulle nämä kisat olivat tunteikkaat, ja erityisesti minua kosketti jälleen kerran yleisöltä saatu lämmin vastaanotto. Joku minulta kysyikin, että mikä se salaisuus on minulla, että saan paljon mitaleita? No, ei mulla siihen ikävä kyllä sen kummempaa salaisuutta ole, mä vaan teen oman parhaani ja nautin siitä aina täysillä. Upealta se tuntuu, jos pystyn välittämään sitä kautta fiilistä myös muille. SAKUstars-kilpailussa näkee erittäin paljon esiintyjiä, joilla on loistava tulevaisuus edessään. Uskokaa itseenne ja mahdollisuuksiinne, niin vain taivas on rajana.

Koko SAKU ry:n toiminnalle haluan antaa ison peukun. Te teette mahtavaa duunia, ja annatte näille upeille nuorille mahdollisuuden toteuttaa itseään ja tavoitella unelmia. Ja vaikka kaikista ei tulisikaan esiintyjiä, niin nämä kisat antavat hyviä valmiuksia elämään. Itsekin olin Kouvolasta se ujo poika, joka sai paniikkikohtauksia yleisön edessä. Nyt nautin esiintymisistä, harrastan teatteria ja olen käynyt festareilla soittamassa bändini kanssa. Valmistaudun tällä hetkellä myös Teatterikorkeakoulun seuraavaan koevaiheeseen. Yksi asia on ainakin varma: SAKUstars muutti minun elämäni!