JEDUn ensikertalaiset testasivat ilma-aseiden kotiradan

Olet täällä

Koulutuskeskus JEDUn Haapajärven yksikön liiketalouden opettajat osallistuivat SAKU ry:n järjestämään ilma-aseiden kotiratakisaan helmikuun lopulla. Koulun henkilöstö on aiemminkin osallistunut esimerkiksi SAKUn talvikisoihin, joten kynnys tällaiseen omalla paikkakunnalla tehtävään kisailuun oli matala. Osallistumiskipinäksi riitti äidinkielen opettaja Annimaria Mäkikyrön silmiin osunut kisamuistutus SAKUn Facebook-sivuilla. 

Ennen hiihtolomaa itse kullakin voi arkinen puurtaminen maistua puulta, jolloin pieni virkistäytyminen ja yhdessä tekeminen henkilökunnan kesken tekee hyvää. 

Mäkikyrö otti yhteyttä ampumaseuran puheenjohtajaan, joka mielellään otti ensikertalaisryhmän hoteisiinsa. Yhdessä sovittiin aika ja käytiin läpi kisan säännöt, sitten ei muuta kuin osallistumaan tavallisen tiistaipäivän päätteeksi. Paikan päällä odotti valmiiksi keitetyt kahvit, mikä sopii hyvin täyden päivän tehneille opettajille. Kaiken lisäksi Haapajärven sisäampumaradalle on koulun ulko-ovelta matkaa vaivaiset 200 metriä, eli juuri helpommaksi ei osallistumista voisi tehdä.  

Paikan päällä saatiin hyvää opastusta ampumaseuran toimijoilta, ja tarjolla oli niin laser- kuin ilma-aseitakin. Saatiinpa ampumista kokeilla ampumahiihdosta tuttuihin ylös rämähtäviin tauluihinkin. Sitten tietysti keskityttiin tiukkojen kisapisteiden haalimiseen.

Kaikki opettajat eivät halunneet kisoihin osallistua, mutta pääsivät silti ryhmän mukana kokeilemaan ampumista ja ottamaan muutamat pisteet itselleenkin. Sinnikkäimmät ampuivat vaaditut 40 laukausta. Työkavereita on mukava nähdä joskus myös koulun seinien ulkopuolella, miksei sitten vaikka ampumaradalla. Arkimurheet saivat ainakin kyytiä, sillä touhu vaati sataprosenttista keskittymistä.