Blogi - Sakumaista

Olet täällä

25
Mar

Miten kehittämistyö saadaan kiinni strategiaan

Jokaiselle koulutuksen kehittäjälle on tuttu kysymys, miten kehitetty toimintamalli saadaan juurtumaan osaksi organisaation normaalia toimintaa. ESR-rahoitteisessa Zoomi – Sujuvat siirtymät -koordinaatiohankkeessa sekä Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri ja urheiluliitto SAKU ry:ssä on pohdittu tätä pitkään. Yhteisen pohdinnan tuloksena on syntynyt Kiinni strategiaan -malli, joka ohjaa kehitetyn toimintamallin kiinnittämisessä osaksi organisaation arkea.

13
Elo

Padel – ihana hurahdus uuteen lajiin

”Olisitko muuten kiinnostunut padelista?” kysäisi siskoni viime elokuussa ja pyysi minua kaverikseen padelin alkeiskurssille. No, mikäpä ettei, ajattelin. Koronan myötä kuntosalilla ja uimahallissa käyminen oli jäänyt tauolle eikä sählyhöntsyporukkaa oltu saatu kasaan enää aikoihin. Elämässä voisi hyvinkin olla tilaa uudelle liikuntaharrastukselle – tai ihan vähintään voisi käydä kokeilemassa jotain uutta.

2
Kesä

Lupa pyöräillä lisää

Koululiikuntaliiton ja Pyöräilykuntien verkoston Pyöräily elämäntavaksi -hanke kannustaa peruskoululaisia ja toisen asteen oppilaita hyppäämään satulaan aktiivisuuden lisäämiseksi. Hanke on osoittanut, että kohdistamalla toimenpiteet suoraan nuoriin ja tekemällä heistä aktiivisia toimijoita saavutetaan hyviä tuloksia sekä innostetaan nuoria liikkumaan omaehtoisesti. 

11
Touko

Aina kannattaa lähteä

Rollerot, winderit, roikot ja liput ovat jääneet keväällä pakkaamatta. Uudet kisapaidat ovat jo kauan odottaneet silitettyinä kaapin hyllyllä. Onko nyt jo loppukiri? Päästäänkö syksyllä tapahtumiin? Meillä on tapahtumia ikävä, sillä muistojemme mukaan ”aina kannattaa lähtee”.

10
Touko

Koronan jälkeen

Olemme eläneet koronapandemian aikaa nyt vuoden. Korona on mullistanut sekä arkea, työtä että opintoja. Osa muutoksista saattaa jäädä pysyviksi, mutta monet niistä ovat positiivisiakin muutoksia. Luotaamme nyt katseemme kohti lähitulevaisuutta. Uskon, että syksy 2021 avaa meille jälleen maailman portit ja saamme tavata toisiamme. Hyvä näin.

5
Touko

Ammattiosaajan työkykypassi ja uusi todistusmääräys

Ammattiosaajan työkykypassi  on osa ammatillista perustutkintoa. Osaamisen hankkimisesta opiskelija saa erillisen Työkykypassi-todistuksen, jonka avulla hän voi työnhakijana osoittaa työnantajalle, että hän osaa huolehtia toiminta- ja työkyvystään läpi työuransa. Koko työura sillä perusteella, että kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva passi.

8
Huh

Kolmen kuukauden sohvaperunointi

Blogikirjoitukset ja artikkelit ovat viime aikoina olleet täynnä koronaa edelleen, vaikka yli vuosi on tätä tietä taivallettu. Tuntuu jo, että riittää tästä aiheesta, mutta valitettavasti tuo #&%¤:n tauti on täällä edelleen ja rokotukset ei edes puolivälissä, joten kyllähän se puheissa ja teksteissä vielä tulee päivittäin esille.

Onneksi valoa on tunnelin päässä ja tartunnat ovat laskeneet jonkin verran. Lähiopetukseen ammatillisella puolella piti päästä viikolla 15, mutta taitaa se vielä vähän siirtyä terveysturvallisuuteen vedoten. Ehkä hyvä niin. . .

31
Maa

SAKUgames sopii Rosendahlin rantaan

Olemme Venny Lundberg ja Emilia Salo. Opiskelemme Tredu Sammonkadulla liiketoimintaa ja olemme toisella vuodella. Olimme järjestämässä yhdessä SAKU ry:n kanssa SAKUgames-tapahtumaa. Tapahtumassa me olimme jo toista kertaa mukana. Ensimmäisellä kerralla tapahtuma jouduttiin harmillisesti perumaan.

Ensimmäisen kerran, kun olimme mukana järjestämässä tapahtumaa, olimme tavallaan sivustaseuraajia. Saimme kuitenkin tehtäviä hoidettavaksi ja tuntumaa siihen, millaista tämän kaltaisen tapahtuman suunnittelu on.

16
Maa

Amisura jatkuu yhteistyönä ja koulutuksissa

Oma ”amisurani” alkoi jo kuusitoistavuotiaana vuonna 1978 muuttaessani Lapinlahdelta Jyväskylään Keski-Suomen Keskusammattikouluun (kutsuttiin Kakolaksi) opiskelemaan kuvanvalmistajaksi. Keskiarvo olisi riittänyt ja paikka lukioon olisi ollut varmistettu, mutta edesmenneen opinto-ohjaajaisäni kannustavin neuvoin valitsin kuitenkin amiskan.

17
Hel

Koronakevään 2021 SAKUstars-kisat

Voihan korona minkä teit. Vuosi sitten otimme intoa puhkuen vastaan SAKUstars 2021 kilpailujen järjestämisen. Varasimme junaliput ja majoituksen Helsingin kisoihin tutustumista varten, olimmehan Annukan kanssa ensikertalaisia SAKUstarsin parissa. Helsingin kisat siirtyivät syksyyn ja muuttuivat hybridikisoiksi. Onneksi korona hellitti sen verran, että pääsimme pienellä porukalla syksyllä piipahtamaan Helsinkiin ja näkemään sen voimien ponnistuksen, jonka hybridikisajärjestelyt vaativat.

Sivut