SAKU-kätköily

Olet täällä

 

SAKU-kätköily


Geokätköily on kaikille sopiva ulkoiluharrastus. Geokätköilyssä etsitään GPS-satelliittipaikannuksen tai kartan avulla mielenkiintoisiin paikkoihin piilotettuja kätköjä. Kätköjä on piilotettu kymmeniä tuhansia ympäri maailmaa ja Suomestakin löytyy useita tuhansia. Olet todennäköisesti tietämättäsi kulkenut päivittäin monen kätkön ohitse! 

Miten liikkeelle? 
 
1. Tarvitset älypuhelimen, jossa nettiyhteys 
2. Rekisteröidy ilmaiseksi Geocaching.com-sivustolle 
3. Selvitä lähimmän tai sinua kiinnostavan geokätkön sijainti 
4. Lähde etsimään kätköä kartan tai GPS:n avulla 

Geokätköjä on useita erilaisia. Haluatko sinä etsiä peruskätkön, multikätkön, mysteerikätkön, maisemakätkön vai kenties tapahtumakätkön? Perinteinen peruskätkö on kaikkein yksinkertaisin ja suosituin kätkö. Kätköt voi löytyä puusta, roskiksen alta, kiven kolosta, tolpan sisältä eli oikeastaan mistä vaan. Multikätkö sen sijaan voi koostua nimensä mukaisesti monesta kätköstä. Jokaiselta etapilta löytyy vihje jolla pääset seuraavalle etapilla ja lopulta itse kätkölle. Hyvä aloittelijan sivusto geokätköilyyn löytyy osoitteesta www.geokätköily.fi

Haluamme tietää mitä olette tehneet ja kuinka ison porukan olette saaneet kasattua mukaan toimintaan. Jokaisen lajin jälkeen arvotaan palkintoja tunnelmia ja kuvia jakaneiden kesken. Jaa parhaat fiiliskuvat SAKU ry:n Facebook-sivuilla tai lähetä tiedot tapahtumista tai toiminnastanne Ammattiosaajan liikuntavuoden tiimille: miia.uskalinmaki@sakury.net tai tiina.hasari@sakury.net. Luvassa on myös yllättäviä palkintoja aktiivisten ryhmien yhteyshenkilöille!